Houd (goed) contact met kwetsbare gezinnen

 

De noodopvang is niet alleen beschikbaar voor ouders die werken in de cruciale beroepsgroepen maar ook voor kinderen die komen uit de ‘kwetsbare gezinnen’. Vaak loop de opvang van deze kinderen via de gemeente en zal er al contact zijn geweest over het desbetreffende gezin. Ook voor deze opvang geldt dat dit doorbetaald zal worden. Dit gaat niet via de algemene regeling maar dit wordt apart per gemeente geregeld.

Wellicht heb jij geen kinderen die op die manier bij jou in de opvang komen maar heb je wel kinderen in de opvang die komen uit een gezin waarvan je weet dat zij het (zeker in deze periode) soms moeilijk hebben.
Vaak zijn dit de gezinnen die niet vanuit zichzelf contact opnemen met jou als gastouder om te laten weten hoe het gaat. Wij willen jou dan ook vragen om goed na te gaan of er gezinnen zijn van wie je al een tijdje niets hebt gehoord. Als dat zo is, neem dan even contact met hen op. Vraag na of alles goed gaat en of zij het allemaal een beetje redden onder deze bijzondere omstandigheden.
Ook anderstalige gezinnen kunnen het in deze periode extra moeilijk hebben. Van de ouders wordt gevraagd om hun kinderen te ondersteunen bij het schoolwerk, maar wanneer je zelf de taal niet (goed) beheerst is dat een hele opgave…

Zijn er gezinnen waar je zorgen over hebt? Laat dit weten aan jouw pedagogisch consulent. Juist in deze tijden is het belangrijk dat wij deze kinderen / gezinnen niet uit het oog verliezen en hulp bieden waar dat nodig is.