Laatste nieuws m.b.t. het Coronavirus en de kinderopvang

 

Maandag 2 maart hebben wij het onderstaande bericht ontvangen van de GGD GHOR over het Corona virus. (overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio).

 

Aan de gastouders en de gastouderbureaus,

Het nieuwe coronavirus roept vragen op bij ouders, scholen en andere organisaties zoals kinderdagverblijven of BSO’s. Het is op dit moment niet nodig om maatregelen te nemen. Er is ook geen reden om kinderen niet naar school en kinderopvang te laten gaan. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden niet nodig als kinderen geen klachten hebben.

Meer informatie

Alle GGD’en volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet; dit doen zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Alle huisartsen worden goed geïnformeerd door de GGD.

Meer informatie over het coronavirus kunt u lezen op de website van het RIVM. Het RIVM geeft op hun site ook antwoord op veel gestelde vragen

Zit uw vraag hier niet tussen dan kunt u bellen met het landelijke nummer van het RIVM 0800-1351. Dit is bereikbaar van 8:00 uur tot 20:00 uur.

 

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

GGDGHOR Projectgroep COVID-19