Pilot app kinderopvangtoeslag

Als één van de onderdelen van het Verbetertraject Belastingdienst wordt er een app ontwikkeld voor de Kinderopvangtoeslag die ouders deze maand kunnen gaan testen. Vanaf 15 oktober 2019 gaan de tests plaatsvinden. Omdat er 1.000 ouders nodig zijn, wordt er een oproep gedaan om genoeg ouders te bereiken.

Wilt u hen helpen om een goede app te maken? Meldt u dan nu aan om de Kinderopvangtoeslag-app te proberen! Met deze app kunt u op een makkelijke manier uw opvanggegevens bekijken en wijzigen. Als u de app tijdens de proefperiode gebruikt, dan wijzigt u ook écht uw gegevens. Omdat de Belastingdienst een app wil maken die zo goed mogelijk werkt voor ouders, willen zij weten wat uw ervaringen zijn en wat zij kunnen verbeteren. Uw mening is dus belangrijk.

De app werkt op een iPhone of iPad (met iOS versie 10 en hoger) of een telefoon of tablet met Android (versie 6 en hoger). De proefperiode loopt van eind oktober tot aan het eind van het jaar. 

Hoe meldt u zich aan voor de proefperiode?

Vul het bijgevoegde aanmeldformulier in en stuur het per e-mail naar toeslagenapp@belastingdienst.nl. U kunt u aanmelden tot 15 oktober. 

Let op! Als u de app wilt gebruiken met een telefoon of tablet die op Android werkt, dan kunt u zich alleen aanmelden met het e-mailadres dat u gebruikt voor de Google Play Store. Als u een iPhone of iPad gebruikt, dan moet u zich aanmelden met het e-mailadres dat u daarop gebruikt.

Na het aanmelden krijgt u van de Belastingdienst een e-mail ter bevestiging. Daarna krijgt u eind oktober een e-mail met een link naar de app en instructies voor het installeren. Om de Belastingdienst te laten weten wat uw ervaringen zijn, krijgt u tijdens de proefperiode ook een evaluatieformulier.

Heeft u vragen?

Stuur dan een e-mail naar toeslagenapp@belastingdienst.nl. Als u over uw vraag teruggebeld wilt worden, dan kunt u dat in uw e-mail aangeven en uw telefoonnummer op het formulier invullen.