Water is de beste dorstlesser…. ook voor kinderen

Nu de temperatuur stijgt is het extra belangrijk om erop te letten dat kinderen genoeg drinken. Maar wat kun je kinderen nou het beste te drinken geven?
Diksap of aanmaaklimonade behoort vaak tot één van de antwoorden. Met name over diksap wordt vaak gedacht dat dit gezond is…. dit is echter niet het geval.
Net als andere soorten aanmaaklimonade bevat diksap veel suiker en calorieën. Kinderen hebben dit niet nodig. Water is de beste dorstlesser die er is! Het is gezond en komt zo uit de kraan.
Hieronder een aantal citaten van de website van het Voedingscentrum:

 

‘Diksap heeft de naam gezond te zijn, maar het bevat veel suiker en dus veel calorieën, net als andere aanmaaklimonade. Als je kind vaak diksap drinkt, kan het zorgen voor overgewicht en tandbederf.’

 

‘In de categorie dranken heb je veel keus. Maar de basis is simpel: water is de beste dorstlesser.’

 

‘In dranken is er zóveel keus. Maar de basis is simpel: water is de beste dorstlesser. Sap, diksap, limonade en frisdrank kun je beter niet geven. Melk heeft je dreumes of peuter elke dag nodig, zo’n 2 bekertjes is genoeg.’

 

Natuurlijk zijn er manieren om het water drinken leuker en aantrekkelijker te maken voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een drankdispenser waar kinderen zelf hun water kunnen tappen. Wanneer je fruit toevoegt aan het water, krijgt dit een heerlijk frisse en wat zoete smaak. Het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit!