kinderopvang

Kinderopvang helpt ouders om werk en gezin te combineren. Het is belangrijk dat kinderopvang in een veilige omgeving gebeurt. Daarom gelden er strenge kwaliteitseisen voor kindercentra, gastouderbureaus en peuterspeelzalen. Maar kinderopvang brengt ook veel kosten met zich mee voor u, uw werkgever en de overheid. Daarom moet er volgens de overheid bezuinigd worden op kinderopvang.

 

besparen op de kinderopvang

We leven in een financieel onrustige tijd waarin onze overheid dus flink bezuinigt om Nederland draaiende te houden. Bezuinigingen ook in de kinderopvang. De kinderopvangtoeslag die u als ouder ontvangt voor kinderopvang is in de afgelopen jaren alsmaar minder geworden.

Maar er is een goed en goedkoper alternatief voor de dure reguliere kinderopvang: gastouderopvang.

 

gastouderopvang

Het combineren van werk en de zorg voor je kinderen is niet altijd makkelijk. Kinderopvang in de vorm van gastouderopvang kan uitkomst bieden. Gastouders zorgen voor flexibele en vertrouwde opvang van uw kind.

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang die al decennia in Nederland bestaat waarbij kwaliteit, veiligheid en continuïteit gewaarborgd zijn. Gastouders zijn gediplomeerd voor de opvang van kinderen en worden net als elk kindercentrum geinspecteerd door de GGD.

Gastouderopvang is kleinschalig en individueel, maximaal 6 kinderen inclusief de eigen kinderen van de gastouder worden in haar eigen woning opgevangen. Onderzoek heeft aangetoond dat deze kleinschaligheid gastouderopvang maakt tot de beste vorm van kinderopvang voor hele jonge kinderen. Het welzijn van jonge kinderen is groter in de gastouderopvang dan bij kinderen in een kinderdagverblijf waar groepen van 14 kinderen de regel zijn.

Gastouderopvang is beter, maar ook nog eens goedkoper.

 

Bent u benieuwd of gastouderopvang ook iets voor u is?
Bekijk dan de informatie op onze website.