Nieuwe versie beslisboom

Op 6 februari is er door BOinK een nieuwe versie van de beslisboom gepubliceerd. 

Met de beslisboom kan worden bepaald of een kind wel of niet naar de opvang kan komen. In de laatste versie van de beslisboom zijn een aantal belangrijke aanpassingen doorgevoerd. Zo zijn er o.a. strengere regels voor kinderen die in contact zijn geweest met iemand met Corona.

De wijzigingen

  • Een kind dat nauw contact (meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 m en kinderen uit dezelfde groep/klas) heeft gehad met iemand met Corona moet thuisblijven en zich na dag 5 na het laatste contact laten testen. Net als voor volwassenen wordt er nu ook voor kinderen onderscheid gemaakt tussen ‘nauwe contacten’ (categorie 2) en ‘overige contacten’ (categorie 3). Zie ook de toelichting in de gele cirkel bij de boom.
  • Verkouden kinderen van 0 t/m 3 jaar mogen wel naar het kinderdagverblijf, peuteropvang of gastouder als de uitkomst van de beslisboom dat aangeeft. Verkouden kinderen van 4 jaar en ouder mogen niet naar de BSO (noodopvang) of gastouder en school.
  • Een kind dat terugkomt uit een oranje of rood gebied moet thuisblijven en laat zich zo snel mogelijk testen. Kijk op www.nederlandwereldwijd.nl voor het actuele overzicht van de oranje en rode gebieden.
  • Testen wordt dringender geadviseerd (zie hieronder).

De beslisboom is ten alle tijden leidend. Wij vragen u de beslisboom door te nemen en bij twijfel contact met ons op te nemen.

Downloaden

Download de beslisboom hier.