Thema avond Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang

Datum: woensdag 23 oktober
Tijd: van 20:00 uur tot 22:00 uur
Kosten: 10 euro
Locatie: Gastouderservice Take Care

Op woensdagavond 23 oktober organiseert Gastouderservice Take Care een informatie avond over de Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang. Een instrument dat in opdracht van de het ministerie is ontwikkeld om de kwaliteit van de gastouderopvang  in kaart te brengen en stabiel te houden.

De Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang is afgeleid van een wetenschappelijk onderbouwd instrument en biedt praktische handvatten waarmee gastouders en gastouderbureaus zelf op relatief eenvoudige wijze de pedagogische kwaliteit van de gastouderopvang in kaart kunnen brengen.
Het instrument richt zich op de onderdelen
– Interactievaardigheden
– Kwaliteit van de Leefomgeving
– Structurele Kwaliteit

Gebruik van deze Kwaliteitsmonitor maakt duidelijk wat de sterke en zwakkere kanten van de eigen opvang op deze onderwerpen zijn en op welke concrete punten de kwaliteit (verder) verbeterd kan worden.

Tijdens de informatieavond gaan we inhoudelijk in op het gebruik van de Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang in de praktijk. Hoe kun je het gebruiken en wat levert het je op. We geven je praktische tips en handvaten mee waarmee je aan de slag kunt.

De thema avond start om 20:00 en vindt plaats in Wageningen. De kosten van deze thema avond bedragen 10 euro. Opgeven kan via deze link. Er zijn 9 plaatsen beschikbaar